fbpx

PERSONAL BALANCE

In ons leven hebben we te maken met diverse en uiteenlopende dynamieken. Deze bepalen en/of  beïnvloeden de gang van zaken in ons dagelijks leven.  Onze Personal Balance retraite is een intensieve inhoudelijke training. Het streven is het verbeteren van levenskwaliteit, door het verstevigen van jouw persoonlijke balans.  Omdat wij van mening zijn dat gemengde groepen tot diffusie leiden, kunnen we deze training vooralsnog alleen aan mannen aanbieden. 

In 2018 hadden zo’n 1,3 miljoen(!)  Nederlanders burn out klachten. Dit kostte het bedrijfsleven 2,8 miljard euro. Achter deze kille cijfers gaat helaas vaak veel persoonlijk leed verborgen. Vaak worden de symptomen bestreden met een vakantie of een tijd ziek thuis. Helaas werkt louter symptoombestrijding niet. Wat is de oorzaak dat iemand burn out raakt?
Maar wellicht nog veel belangrijker; wat kan hen de weg naar boven weer laten vinden?

Het leven heeft naast vele mooie momenten, ook vele tegenslagen. Denk aan; depressie, burn-out,  verlies van dierbaren, (werk)stress, verslaving, onbegrip, scheiding, relationele problemen, overgewicht, trauma’s, angsten, ziektes, passiviteit, isolatie, frustraties, verwaarlozing, ontkenning, mishandeling en zo meer…. Herkenbaar?

Vaak zitten we al in een negatieve spiraal voordat we merken dat er eigenlijk iets zou moeten veranderen. Lastig, want onze geconditioneerde gedachtes en gedrag zijn een ‘sta in de weg’ voor gedachtes en gedragsverandering waar we werkelijk baat bij hebben.
Hoe moet dat ook weer, omgaan met de tegenslagen van het leven. We raken onze persoonlijke balans kwijt. Iets wat iedereen nodig heeft om een gelukkig, blij, positief, waarde- en liefdevol leven te leiden. Iets waar iedereen recht op heeft.

Deze intensieve training wordt gegeven door Rob Siemerink  (ACT coach en ervaringsdeskundige) en Manu Brouwer. Rob is blij met de samenwerking met Manu en noemt hem een gerenommeerd therapeut, counselor, trainer en coach. Rob: “Manu Brouwer heeft  al vele mensen weer het pad kunnen laten vinden waar ze naar op zoek zijn. Hij is een gerenommeerd therapeut en levensfilosoof die uitgaat van de kracht van de natuur, gebaseerd op de vele wijsheden van de Native American Culture en haar gedachtegoed.”

De Personal Balance training/retraite is zingevend, inspirerend, uniek en geeft je inzichten om verder te gaan.  De basis van deze training is positieve psychologie, ACT en de kracht van de natuur. Zo onderga je een authentieke ‘sweat lodge’ sessie,  confronteren we je met je huidige gedachtepatroon en je oud zeer. Maar gaan we ons vooral focussen op het hervinden van levenslust. Het maken van keuzes. Het vergaren van inzichten die je verder brengen in je leven. Het (her)ontdekken van je persoonlijke balans.

We hebben een uniek  programma gemaakt waarin we het volgende van onze deelnemers verlangen;
Een oprechte behoefte naar het (her)vinden van rust en evenwicht in je leven. Deelnemers die eerlijk kunnen en willen zijn. Mensen die bereid zijn hun kwetsbaarheid te laten zien en te willen delen.  Samen met de kracht van de groep en de natuur om ons heen gaan wij jou een positieve boost geven. We geven je input en inzichten waardoor je in staat moet zijn om jouw leven die draai te geven die je zelf wenst.

Wellicht kan je je werkgever vragen om een bijdrage in de kosten. Ook een werkgever heeft baat bij blije, fitte, vrolijk en productieve medewerkers.

Naast persoonlijke sessies werken we ook met de groep. Om het persoonlijke te kunnen waarborgen en te komen tot personal balance, werken we met groepen die niet groter zijn dan tien personen. Je verblijft in een tweepersoonskamer, in een van de drie accommodaties op Villa Sophia. Dit betekent dat je ook de huiskamer, badkamer en keuken deelt met maximaal drie andere deelnemers. Het ontbijt gebruik je in je eigen verblijf. Lunch en diner worden gezamenlijk bereid en gebruikt in de grote buitenkeuken (BBQ!!). 

Uiteraard is er deze week ook ruimte voor jezelf en voor ontspanning, zij het beperkt door de intensiteit van de training. 

In je vrije tijd op Villa Sophia, kan je heerlijk lummelen bij het zwembad, in een boek duiken of een hangmat uitproberen.  

Corporate
Heeft u als werkgever interesse om met uw team te leren en te werken aan personal balance,  dan maken we graag kennis. Zo kunnen we inventariseren waar u en uw team behoefte aan heeft en kunnen wij een training  op maat programma aanbieden.

Kortom,  geef jezelf een kans op een leven in BALANS!

De retraite is inclusief:

– Coaching en training
– Gebruikmaking van alle faciliteiten van resort Villa Sophia
– Alle dagen ontbijt, lunch en diner
– Verblijf in een tweepersoonskamer
– Vervoer naar en toegang tot alle activiteiten buiten Villa Sophia

Exclusief:
– Vliegreis, transfers

Data en prijzen: 

Helaas kunnen onze voorjaarsretraites geen doorgang vinden vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wij gaan ervan uit dat de najaarsretraites gewoon kunnen plaatsvinden.

5-12 september 2020                   € 885,-

Tot ziens in Portugal!

Onze ‘tools’? 
Jij, wij en jullie. 
Onze gezamenlijke inbreng, onze kracht, mindfulness en ontspanning.

Hoofdingrediënten

Coaching sessies

Wij werken onder meer op basis van ACT en positieve psychologie. In groepsverband en wanneer nodig persoonlijk.  
Zingeving weerspiegelt de fundamentele menselijke behoefte aan orde, relaties en hoop, en moet actief gezocht maar ook gekoesterd worden.

Mindfulness

Mindulness helpt je om te gaan met de hectiek en de gekte van het westerse leven anno nu. Het  helpt stress te verlichten. Het prettige ervan is dat je het eenvoudig zelf in je dagelijkse leven kunt toepassen. 
Mindfulness is dan ook onderdeel van àl onze retraites.

Meditatie

Regelmatige meditatie heeft een bewezen positief effect op de gezondheid.
Ogen sluiten. Minder prikkels.
Even stilte. 
Wij gaan je helpen om mediteren onderdeel van je leven te laten zijn. Het werkt. Het helpt, het doet goed.

Villa Sophia

Ons thuis is resort Villa Sophia.  Villa Sophia en onze aanpak staan garant voor rust en ruimte. Wij doen er alles aan om Villa Sophia ook jouw thuis te laten zijn.
Rust. Stilte. Groen. Frisse lucht. Relaxed. Privé. Comfortabel en uniek.