fbpx

ONTSPANNING


In onze hectische en gejaagde maatschappij hebben veel mensen behoefte om zich af en toe even terug te trekken. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de (ook jongere) Nederlanders last heeft van burn-out verschijnselen en niet goed weet om te gaan met stress. 

Een retraiteweek van de Silver Coast Society is bij uitstek geschikt om tot rust te komen. Bij ons leer je anders naar jezelf en je omgeving te kijken. Je krijgt onder meer handvatten om op een andere manier met je stress om te gaan. Twijfel je aan de meerwaarde van mindfulness? Het werkt! Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat als je mindfulness op regelmatige basis toepast in je dagelijkse leven,  je stressniveau aanzienlijk daalt. Met alle voordelen van dien; helder denken en beter voelen.

De week zelf biedt uiteraard nog andere mogelijkheden tot ontspanning. Naast de aangeboden sessies is er vrije tijd ingebouwd voor jezelf. Kruip in een hangmat, houd siësta bij het zwembad of ga naar het strand. Niks moet, alles mag. Zin in een fijne massage of een bezoek aan een Spa ? Die boeken we voor je bij. Verder hebben een kleine bibliotheek met boeken en muziek, al kun je je eigen muziek spelen via het hifi-systeem in je verblijf.  

Neem even afstand. Kom naar Portugal!

Onze ‘tools’? 
Jij, wij en jullie. 
Onze gezamenlijke inbreng, onze kracht, mindfulness en ontspanning.

Hoofdingrediënten

Coaching sessies

Wij werken onder meer op basis van ACT en positieve psychologie. In groepsverband en wanneer nodig persoonlijk.  
Zingeving weerspiegelt de fundamentele menselijke behoefte aan orde, relaties en hoop, en moet actief gezocht maar ook gekoesterd worden.

Mindfulness

Mindulness helpt je om te gaan met de hectiek en de gekte van het westerse leven anno nu. Het  helpt stress te verlichten. Het prettige ervan is dat je het eenvoudig zelf in je dagelijkse leven kunt toepassen. 
Mindfulness is dan ook onderdeel van àl onze retraites.

Meditatie

Regelmatige meditatie heeft een bewezen positief effect op de gezondheid.
Ogen sluiten. Minder prikkels.
Even stilte. 
Wij gaan je helpen om mediteren onderdeel van je leven te laten zijn. Het werkt. Het helpt, het doet goed.

Villa Sophia

Ons thuis is resort Villa Sophia.  Villa Sophia en onze aanpak staan garant voor rust en ruimte. Wij doen er alles aan om Villa Sophia ook jouw thuis te laten zijn.
Rust. Stilte. Groen. Frisse lucht. Relaxed. Privé. Comfortabel en uniek.