MISOFONIE

In deze retreat staat het (beter) leren omgaan met misofonie centraal. In de natuurlijke omgeving van Villa Sophia tot rust komen maar veel belangrijker nog; handvatten aangereikt krijgen om meer grip te krijgen op je misofonie in je dagelijks leven. Wij geloven in een persoonlijke benadering en de groep bestaat dan ook uit maximaal zes personen. Iedereen krijgt een eigen slaapkamer. Lunch en diner worden, zo mogelijk, gezamenlijk genoten.  Als je er voor kiest om je maaltijd zonder gezelschap te nuttigen, ook goed. Onze insteek is de omgeving zo veilig mogelijk te maken. Er zijn dan bijvoorbeeld ook geen andere gasten.

In 2020 bieden we twee pilots aan voor de retreat Misofonie, in mei en in september. Op die manier kunnen we ons programma, wanneer nodig, aanscherpen.

Programma
Voorafgaand aan de retreat sturen we je een vragenlijst, waarna we telefonisch contact hebben om een zo goed mogelijk beeld te krijgen en te geven.

Het programma is gebaseerd op positieve psychologie met aandacht voor onder meer de volgende onderdelen:
– Acceptatie
– Zelfmanagement
– Communicatie
– Gedachtenregulering (defusie)
– Stressmanagement

We werken onder meer met meditaties (eventueel aan het strand), mindfulness- en lichaams-bewustzijnsoefeningen en groepsgesprekken. Handvatten, leren van elkaar, erkenning maar ook herkenning. We maken ruimte voor individuele sessies (maatwerk), gericht op de eigen situatie. Ook plannen we enkele gezamenlijke activiteiten, die overigens niet verplicht zijn. Alles mag, niks moet.

Natuurlijk is er ook tijd voor jezelf. Luieren bij het zwembad, siësta houden of wandelen in de omgeving.  De gezamenlijke dagafsluiting vindt plaats na het diner.

Voor alle retreats van de Silver Coast Society geldt dat we streven naar ontspanning en structuur, maar staan we ook open voor wensen van de groep en wanneer mogelijk van het individu. Het kan zijn dat een onderwerp meer aandacht nodig heeft dan we vooraf gepland hadden. Met goedkeuring van de groep gaan we dan op zoek naar de verdieping die op dat moment nodig is. Wanneer gewenst kunnen en mogen we dus flexibel zijn.

Coaches
Deze week wordt begeleid door Rob Siemerink en Renske Schut. Rob heeft zijn sporen verdiend als (ACT) coach en hij werkt vanuit verschillende psychologische benaderingswijzen. Daarbij is hij ervaringsdeskundige als het gaat over leven met een misofone partner.

Renske is misofoon. Ze weet als de beste hoe ingrijpend misofonie kan zijn. Maar ze weet ook, door schade en schande, het misofone leven het hoofd te bieden. Renske schreef het boek Meer over Misofonie en sprak vele misofonen en deskundigen. Naar aanleiding van het verschijnen van het boek was zij te gast bij Pauw. Begin 2019 verhuisden Rob en Renske naar Portugal, mede door de behoefte aan minder prikkels.

Mocht er behoefte zijn aan nazorg, dan kan dat altijd telefonisch. Persoonlijke nazorg in Nederland is uiteraard ook mogelijk. Onze coach Peter van Soest is bekend met misofonie en ons programma. Hij staat je graag bij.

Triggers!
Villa Sophia is bij uitstek geschikt voor een verblijf voor mensen met misofonie. Rust en ruimte. Maar ook wij kunnen bepaalde externe zaken niet beïnvloeden. Vogels, krekels en kikkers hebben hier hun habitat. In de verte kunnen honden blaffen. En een enkele boer moet af en toe zijn land bewerken. Mocht je een retreat willen doen, neem dit dan in je overweging mee.

De retraite is inclusief:
– Coaching en (mindfulness) training
– Gebruikmaking van alle faciliteiten van Resort Villa Sophia
– Alle dagen ontbijt, lunch en diner, koffie, thee en water
– Alleen-verblijf in een tweepersoonskamer (er is één kleine kamer met stapelbed: € 50,- korting)
– Vervoer naar en toegang tot alle activiteiten buiten Villa Sophia

Exclusief:
– Retour vliegreis Lissabon, transfers

Data en prijzen:

Helaas kunnen onze voorjaarsretraites geen doorgang vinden vanwege de uitbraak van het coronavirus. De najaarsretraite gaat naar het zich laat aanzien gewoon door.

19-26 september 2020                € 685,- (pilot)

Tot ziens in Portugal!

Hoofdingrediënten

Coaching sessies

Wij werken onder meer op basis van ACT en positieve psychologie. Individueel maar ook in groepsverband. Misofonie is een serieuze aandoening en de gevolgen ervan worden nog veel te vaak onderschat. Onze missie is begeleiding naar een een meer hanteerbaar leven.

Mindfulness

Mindulness helpt je om te gaan met de hectiek en de gekte van het westerse leven anno nu. Het  helpt stress te verlichten. Het prettige ervan is dat je het eenvoudig zelf in je dagelijkse leven kunt toepassen. 
Mindfulness is dan ook onderdeel van àl onze retraites.

Meditatie

Regelmatige meditatie heeft een bewezen positief effect op de gezondheid.
Ogen sluiten. Minder prikkels.
Even stilte. 
Wij gaan je helpen om mediteren onderdeel van je leven te laten zijn. Het werkt. Het helpt, het doet goed.

Villa Sophia

Ons thuis is resort Villa Sophia.  Villa Sophia en onze aanpak staan garant voor rust en ruimte. Wij doen er alles aan om Villa Sophia ook jouw thuis te laten zijn.
Rust. Stilte. Groen. Frisse lucht. Relaxed. Privé. Comfortabel en uniek.

Wil je graag komen of gewoon meer informatie? Stuur ons een bericht!

Bel je liever? Doen! Renske Schut +351 967223940

2 + 13 =