fbpx

MINDFULNESS & MORE

 

Een retraite is een bezinning op het hedendaagse leven. Zo ontkomen we voor even aan de onrust en de chaos van onze omgeving, waarin het soms onmogelijk lijkt om ruimte voor onszelf te creëren. In onze hectische en gejaagde maatschappij hebben veel mensen dan ook de behoefte om zich af en toe even terug te trekken.

Onze Mindfulness & More retraite is voor iedereen die persoonlijke groei en bewustwording nastreeft. We hebben gekozen voor retraites voor alléén mannen of alléén vrouwen. Gemengde groepen geven namelijk per saldo meer afleiding en diffusie. Onze ervaring is dat in een groep met enkel mannen of vrouwen, er gemakkelijker gesproken en gedeeld wordt.

Een Mindfulness & More retraite leert je anders naar jezelf en je omgeving te kijken. Je richt je niet zozeer op het oplossen van jouw problemen, maar meer op het vinden van een andere houding ten opzichte daarvan. Je krijgt onder meer handvatten om op een andere manier met klachten, gedachten en gevoelens om te gaan. In een aangename ambiance en transparante sfeer werken we aan zingeving en ontspanning. Mindfulness levert hieraan een belangrijke bijdrage.

Mindfulness
Mindfulness, en dus ook een mindfulness retraite, helpt in het algemeen om de kwaliteit van leven te verbeteren en stress te verminderen. De training is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met chronische pijn. Nadat gedragswetenschappers er zich in de jaren ’80 in verdiepten vanwege de opmerkelijke resultaten, werd de training specifiek ingezet om terugval in depressie te voorkomen. Vandaag de dag wordt de training ook (door werkgevers) ingezet om burn-out te voorkomen. Je kunt mindfulness dan ook zien als stress reductie.

In het bijzonder heeft mindfulness een bewezen positieve uitwerking op:

  • Stress– en stress gerelateerde klachten
  • Burn-out
  • Somberheid
  • Angsten
  • Chronische pijn
  • Piekeren
  • Onzekerheid
  • Vermoeidheid

Maar……. ook veel mensen zonder specifieke klachten of problemen ervaren mindfulness als een belangrijke verrijking in hun leven.

& More
Met behulp van onze professionele coaches, de andere deelnemers, meditatie, yoga en/of qigong,  gaan we naar een bezinningsweek waarin speelsheid en verdieping elkaar afwisselen. Zonder oordeel, met volledig respect voor elkaar en humor. Uiteraard worden de verschillende expertises van onze coaches ook ingezet. We willen je helpen om weer dáár te komen waar het voor jou werkelijk om draait. Dat doen we hoofdzakelijk op Villa Sophia, maar een stiltewandeling of meditaties op het strand staan ook op het programma. In overleg kan bijvoorbeeld ook een bezoek worden gebracht aan een spa of aan de grootste boeddhistische tuin in Europa Buddha Eden.

Buiten de gezamenlijke activiteiten vinden wij “me-time” voor deelnemers ook belangrijk. Er is dan ook voldoende ruimte om op bepaalde momenten je eigen plan te trekken. Zo kun je relaxen bij het zwembad, een middagdutje doen,  naar het strand gaan of een van de hangmatten uitproberen. Wat jij wilt. Alles kan, alles mag.

In deze week eten we altijd vers, gezond en bereiden we zoveel mogelijk gezamenlijk de meeste lunches en diners. Voor alle retraites geldt dat we streven naar structuur, staan we open voor wensen van de groep en indien mogelijk van het individu. Het kan zijn dat een onderwerp meer aandacht nodig heeft dan we vooraf gepland hadden. Met goedkeuring van de groep gaan we dan op zoek naar de verdieping die op dat moment nodig is. Wanneer gewenst kunnen en mogen we flexibel zijn. En met de juiste gezamenlijke en individuele motivatie en instelling maken we van iedere retraite een feestje van mededogen, wederzijds respect, leermomenten, inzichten, verbinding en niet te vergeten plezier!  Daar gaat het ons om.

MindfulnessFabriek
De Silver Coast Society is overtuigd van haar product. En wij niet alleen. Voor de retraite Mindfulness & More werken wij dan ook samen met de MindfulnessFabriek.

Onze ‘tools’? 
Jij, wij en jullie. 
Onze gezamenlijke inbreng, onze kracht, mindfulness en ontspanning.

Hoofdingrediënten

Coaching sessies

Wij werken onder meer op basis van ACT en positieve psychologie. In groepsverband en wanneer nodig persoonlijk.  
Zingeving weerspiegelt de fundamentele menselijke behoefte aan orde, relaties en hoop, en moet actief gezocht maar ook gekoesterd worden.

Mindfulness

Mindulness helpt je om te gaan met de hectiek en de gekte van het westerse leven anno nu. Het  helpt stress te verlichten. Het prettige ervan is dat je het eenvoudig zelf in je dagelijkse leven kunt toepassen. 
Mindfulness is dan ook onderdeel van àl onze retraites.

Meditatie

Regelmatige meditatie heeft een bewezen positief effect op de gezondheid.
Ogen sluiten. Minder prikkels.
Even stilte. 
Wij gaan je helpen om mediteren onderdeel van je leven te laten zijn. Het werkt. Het helpt, het doet goed.

Villa Sophia

Ons thuis is resort Villa Sophia.  Villa Sophia en onze aanpak staan garant voor rust en ruimte. Wij doen er alles aan om Villa Sophia ook jouw thuis te laten zijn.
Rust. Stilte. Groen. Frisse lucht. Relaxed. Privé. Comfortabel en uniek.