De Costa de Prata

Tussen Lissabon en Porto ligt de prachtige Costa de Prata (Zilverkust), een nog onontdekt gebied voor de meeste toeristen. Helemaal snappen doen we dat niet, want naast een keur aan prachtige stranden vind je er tal van bezienswaardigheden. Van historische steden tot schilderachtige dorpjes. Golfbanen die tot de beste van Europa behoren. Eten om je vingers bij af te likken en wijnen die een bezoek aan een van de vele quinta’s waard zijn. Marktjes, fado…….

Vanaf Villa Sophia zijn alle bezienswaardigheden van de Costa de Prata gemakkelijk te bereiken. De stranden van São Martinho do Porto en de stad Caldas de Rainha liggen op slechts 10 minuten met de auto en ook de mooie badplaats Nazaré vind je op slechts 15 minuten. Mocht je een rustige baai zoeken met veel watersportactiviteiten dan is Foz do Arelho de plek. Hier kan je onder andere surfen, kanoën en zeilen. Het schilderachtige middeleeuwse kasteelstadje Obidos is gemakkelijk te bereiken of bezoek het klooster in Alcobaca. Het prachtige Lissabon ligt op een klein uur rijden.

Het wiel voor de tweede keer uitvinden, is zonde van de tijd. Collega’s Geert en Iris Franken hebben een prachtige website gemaakt, vol interessante tips en weetjes over de sublieme Costa de Prata. Enjoy!