Mijn eerste Blog (ooit!) Nog voordat we in Portugal zijn gaan wonen. Ik moet zegen dat ik het echt superspannend vind. Wij (Renske, Sophia (onze hond) en ik stappen op 11 januari 2019 in het vliegtuig om onze droom te laten uitkomen.  Een Portugese droom. Een droom van vrijheid. Een droom van rust en minder prikkels. Een droom van een gezond leven, zowel fysiek als psychisch. Een droom om een plek op deze wereld te creëren die uniek is in de positieve zin van het woord. Het perfecte onderkomen voor mensen zoals wij en JIJ!

Ons kleinschalige vakantieoord (Villa Sophia) gaat tevens dienen als onderkomen van de ‘Silver Coast Society’. Een retreat exclusief voor mannen! Uniek in Europa. In dit blog wil ik me focussen op de ontwikkelingen van ons, Villa Sophia maar vooral de SilverCoastSociety! We hebben de wens om van Villa Sophia een onderkomen te maken waarbij iedere gast bij binnenkomst hopelijk zal denken. WoW! Dit is niet verkeerd! Wat een ruimte en rust. Wat een luxe en comfort. Wat een fijne aandacht en beleving. Wat fijn dat ik dit mezelf dit gegund heb.

Ik/wij (Renske en de overige coaches/begeleiders) zulle er alles aan doen, wat binnen onze mogelijkheden ligt, om je verblijf bij ons tot een bijzonder verblijf te maken. Wij zullen onze talenten, ervaring en kennis inzetten om jouw Silver Coast Society retraite een onvergetelijke ervaring te laten zijn. Jij/jullie nemen jullie talenten, ervaring en kennis mee en samen maken we van iedere retraite een feest. Een feest van Zingeving, Mannendingen en Rust. Dit zijn de drie pijlers van onze filosofie.

Wij denken dat we een van de mooiste plekjes aan een van de mooiste kusten van Europa hebben gevonden. Wat we in ieder geval weten is dat de Silver Coast Society zijn retraites mag verzorgen op een unieke mooie en inspirerende locatie. En daar horen uniek mooie en inspirerende retraites bij. Exclusief voor en door mannen!

Eerlijk is eerlijk. Ik ben 53 en nog redelijk onervaren in het organiseren van retraites. Echter ik laat me ondersteunen door mensen die ik vertrouw en die me helpen bij mijn vragen en tekortkomingen. Daarnaast heb ik (wij) ongelooflijk veel zin en energie om van de Silver Coast Sciety iets echts leuks te maken. Ik/wij dromen ervan om een broederschap te verwezenlijken waarin we elkander met respect behandelen. Elkaar ondersteunen. Elkaar helpen. Elkaar kracht en energie geven. Elkaar laten zijn. Elkaar niet veroordelen en vóóral ook heel veel plezier met elkaar te hebben. Ik droom van fantastische gesprekken (groeps en individueel). Ik droom van doorbraken in iemands ontwikkeling. Ik droom van genieten van de positieve energie van mannen onderling. Ik droom van rust en geen haast. Ik droom van het realiseren van prachtige herinneringen. Ik droom van gezamenlijk gezond en lekker eten bereiden in onze buitenkeuken. Ik droom van een late avond met diepe gesprekken, gezamenlijk liedjes zingen onder begeleiding van een gitaar, van een late duik in het zwembad. Ik droom van oprechte tranen en schatergelach. Ik droom van retraites die werkelijk onvergetelijk zijn. Snap je me? Heb je dezelfde dromen/wensen? Ben je eraan toe om een week (of langer) tijd voor jezelf te maken? Ben je klaar voor een unieke ervaring. Neem dan gerust eens contact met me op.

We gaan verhuizen in januari en eind april verwachten we onze eerste gasten. Tot die tijd gaan we Quinta Sao Domingos aanpassen tot Villa Sophia. De aanpassingen zullen bestaan uit het plaatsen van een of twee luxe safari lodges, het aanleggen van een meditatiecirkel, het professionaliseren van de buitenkeuken en plaatsen van hangmatten en bankje met uitzicht en het comfortabel inrichten van jullie onderkomens. (echte comfortabele banken en fauteuils, kwaliteit (lig)bedden, hangmatten, sfeervolle verlichting…kortom een plek waar je je echt ‘THUIS’ kan voelen. Jouw thuis.

Ik hoop dan ook dat ook bij vertrek je zal zeggen; WoW. Dit was gaaf. Dit is wat ik nodig had. Ik heb nieuwe inzichten en energie. Ik voel me herboren. Ik ben blij! Als ik/we dit kunnen waarmaken dan maken we óók onszelf blij en verwelkomen we je in de broederschap van de Silver Coast Society!! Ik ben voornemens om met regelmaat jullie, middels deze Blog, op de hoogte houden van de ontwikkelingen van onze emigratie naar Portugal en de Costa da Prata. Over de ontwikkeling met betrekking tot Villa Sophia maar vooral over de ontwikkelingen van de Silver Coast Society. Retraites exclusief voor mannen.

Voor nu heb ik jullie een inzicht willen geven om onze plannen, wensen en dromen. Wij gaan er (relaxed) aan werken om onze pannen, wensen en domen te verwezenlijken. Heb je vragen of interesse in een van onze retraites of heb je inzichten of suggesties die je wilt delen neem dan gerust contact met me op via de website. Ik hoor graag van je. De eerste stappen van de Silver Coast Society zijn gezet. Ik heb er zin in!

Graag tot de volgende keer!

Rob Siemerink