fbpx

ONTMOET ONS TEAM!

Rob Siemerink | (ACT) Coach

Ik mag al aardig wat jaartjes meedraaien op deze prachtige aardkloot. In die tijd is me duidelijk geworden dat veel staat of valt bij mentale, spirituele en emotionele fitheid. Ik ben op reis gegaan in mezelf en mijn omgeving om erachter te komen waarom het leven vaak moeilijk en zwaar was.  Hoe kijk ik naar mezelf? Hoe ga ik met mezelf om? Hoe tevreden ben ik met mijn bestaan? Wat kan ik veranderen? Welke zaken kan ik wel en welke kan ik niet beïnvloeden?

Een van mijn conclusies is dat ik op zoek moest naar balans tussen mijn emotionele, spirituele en fysieke balans. Dat ik open moest gaan staan voor andere inzichten. Dat ik de keuze heb om te stoppen met vechten tegen mijn negatieve gedachtes en gevoelens. Dat ik ze mag accepteren maar dat ik er ook andere, meer helpende gedachtes voor in de plaats mag zetten. Stoppen met vechten, accepteren en de focus juist leggen op dat wat me verder brengt. Meer geluk. Meer vrijheid. Meer plezier én meer balans in mijn leven.

Ik schoolde mezelf om en doe als ACT coach en ervaringsdeskundige wat ik heimelijk al jaren wilde doen. Mezelf focussen op mensen die ook behoefte hebben aan persoonlijke balans. Positiviteit geven en nemen. Laten zien dat een verandering niet perse negatief hoeft te zijn, maar juist vaak nodig is om het leven weer te voelen. Om de zon weer te zien en het leven te omarmen.

Ik ga uit van positieve psychologie. Mindfulness. Meditatie. Liefde. Gezonde voeding. Rust. Beweging.
Én het maken van keuzes. Mentaal. Spiritueel en fysiek. Met beide benen op de grond!

Graag deel ik mijn ervaring met jou tijdens een van onze unieke retraites op ons prachtige resort hier in Portugal.

Wees welkom en geef jezelf de kans!

Rob Siemerink

Manu Brouwer | Trainer - Coach

‘Natuur’ is een actief ingrediënt in mijn trainingen, workshops, coachings- en therapie trajecten. Als coach bij Silver Coast Society word ik ruimschoots bediend en gefaciliteerd om vanuit dit perspectief de trainingen en workshops in te richten. De fusie tussen de ‘klinische blik’ en de ‘holistische kijk’ is mijn uitgangspunt en uitdaging in relatie tot ‘Personal Balance’,  ‘Natuur’ is een referentie om vanuit te relativeren. Persoonlijke conflicten van het heden met oplossingen geïnspireerd door Native American Culture vanuit het verleden, pas ik hierbij toe.

“Your personal Balance is my personal challenge”

25 jaar alweer werk ik, zowel klinisch, ambulant, als in de particuliere sector, als therapeut, coach, trainer en counselor. Werkgebieden als forensische- en volwassen psychiatrie, maar ook het werkveld van verslaving en trainer/coach in ‘corporate’ hebben mij gevormd.

Ook in mijn levensloop was er noodzaak om zingevelijke vragen te stellen. Herstel van ‘Personal Balance’ is blijvend een punt van aandacht gebleven. Mindfull en mindfulness in verschillende vormen was bij aanvang voor mij pijnvol, tot er een ander perspectief en een andere levenshouding ontstond. Gebalanceerdheid nam toe, levenskwaliteit werd verbeterd, doel en ‘purpose’ werd helder. Ik zou je graag hierin meenemen.

Met mijn vrouw en twee kinderen deel ik mijn leven. Al 30 jaar ben ik mij bewust- en  gefascineerd van en door het bestaan. Mijn werk stimuleert mijn zoektocht naar waarachtigheid en zelfbewustzijn. Nature and Nurture tijdens onze wordingsgeschiedenis heeft dan ook mijn focus en verwondering.

Ik wens een ieder een ‘gebalanceerd’ bestaan.
Manu

 www.manubrouwer.nl.

Peter van Soest | Trainer - Coach


Als fysiotherapeut was ik met name geïnteresseerd in de psychische kant van ziek zijn. Ik kwam in contact met haptonomie, was meteen diep geraakt en volgde de scholingen tussen 1987 en 1991. Mijn fascinatie voor de weg van de mens bracht me bij het I.T.I.P. waar ik de 3- jarige opleiding volgde. 

Mijn leven kende, zoals bij veel mensen het geval is, ingrijpende gebeurtenissen waarvan pas later duidelijk werd welke invloed dit had op mijn ontwikkeling. Het werken met ernstig zieke mensen en de confrontatie met de dood maakte diepe indruk op mij. Ik ging op zoek naar het antwoord op de vraag waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Dankzij opleidingen, ontmoetingen met bijzondere mensen en de natuur kreeg ik mijn inzichten en is deze zoektocht tot rust gekomen. De fascinatie en verwondering zijn gebleven. Ik denk dat ieder mens de potentie in zich heeft om duurzaam geluk te ervaren, ongeacht zijn omstandigheden. Het leven is prachtig, zo simpel is het.

www.natuurvandemens.nl

Koosje Schuurman | Coach

Na jaren gewerkt te hebben met kinderen, als lerares in het basisonderwijs én met volwassenen als gesprekstherapeut, counselor en voedingsconsulent, kwam ik telkens weer tot één kernpunt:
Elk mens wil zich diep van binnen geliefd, gehoord en erkend voelen. 

Zelf leef en werk ik graag vanuit een holistische manier. Kort gezegd: Mind, body, spirit zijn een geheel, alles is met elkaar verbonden.Het leven leven vanuit liefde, vrij van oordelen. Goed genoeg zijn, gewoon om wie jij bent. 

Je zou kunnen zeggen dat één van mijn passies de medemens is. Onze medemens zoals die zich aan ons voordoet. De mens die op deze aarde is geworpen en het leven graag op een zo aangename en liefdevolle manier wil leven. Maar hoe doe je dat? Het leven zo prettig mogelijk leiden met alles wat zich aandient?

Het kan soms best een lastige klus zijn om te kunnen komen bij wie je bent en om daar óók nog van te kunnen houden…Vooral op de momenten in je leven dat je daar niet zo goed bij kunt. “Zelfliefde “en “zelfzorg” zijn prachtige termen. Maar wat is het eigenlijk? En hoe doe je dat dan? 

Iedereen heeft een eigen achtergrond. We dragen allemaal een rugzak met ons mee. Sommigen zijn al eens uitgepakt en weer geordend ingepakt. Andere rugzakken zijn rommelig of er is in de afgelopen tijd nog wat bijgepropt. Het maakt mij niet uit waar jij vandaan komt. Het gaat mij erom waar je NU bent en waar je naartoe wilt. Met de fijne (misschien nog onbewuste) wetenschap dat het gras altijd groener is in jezelf. Van mij krijg je dan ook geen sleutel of een toverspreuk. Want wat voor mij werkt, hoeft voor een ander niet te werken.

Met veel mensen heb ik een groot of minder groot stuk van hun groei- en bewustwordingsproces mogen meemaken. Ik ben ze dankbaar. Het was een eer dat zij mij hebben laten meekijken, meedenken, meevoelen en meedoen in hun kostbare, kwetsbare en vooral bijzondere reis naar zichzelf en naar hun verandering. Met mijn opgedane kennis en eigen ervaringen, zou ik het een eer vinden om een stukje met jou op pad te gaan op de weg naar je innerlijk thuis; de weg naar jezelf..

Vanuit een liefdevol hart en een luisterend oor, in alle rust en veiligheid, je te voorzien van wat “tools” gepaard gaande met een gezonde dosis humor. 

Voel je vrij en welkom!

Patrick van Helvert | Coach - BBQ Baas

Patrick is, naast coach, onze BBQ-baas. In afwachting van zijn eigen relaas, durven wij je alvast best te melden dat we zelf al uitkijken naar de fantastische maaltijden die Patrick op en met onze BBQ’s gaat bereiden. We zijn ervaringsdeskundig met zijn maaltijden. Yammie!

Renske Schut | Ervaringsdeskundige

 

Onderzoek voor het schrijven van mijn boek ‘Meer over Misofonie’ bevestigde me in de gedachte dat het leven voor de meeste mensen met misofonie ingewikkeld en vermoeiend is. Maar uit eigen ervaring weet ik, én heb ik bij anderen gezien dat het wel degelijk mogelijk is om op eigen houtje het misofone leven draaglijker te maken. 

Uit deze wetenschap én de heilzame omgeving van Villa Sophia, ontstond het idee voor het organiseren van een inhoudelijke retraite. Voor misofonen die gebaat zijn bij handvatten en rust. Ik ben er blij mee en hoop dat we velen kunnen helpen.